pondělí 5. prosince 2022

Co takhle zkusit hru Terracotta Army

Hra Terracottová armáda je na našem trhu v češtině od společnosti Tlama Games teprve pár týdnů a já jsem okolí ní prošel jen tak zběžně, protože nejsou k dispozici ke stažení pravidla v češtině. Jenže Nithrania na YouTube minulý týden zveřejnili návod na tuto hru a přiznám se, zaujala mě. 

Ameritrash hry, které jsou v poslední době vydávané, tak mi připadá bez zvlášního nápadu a tak jsem se již před nějakým časem vrátil k euro hrám a tato vypadá fakt zajímavě. 
Terracotta Army je hra určená pro 1-4 hráče, kteří u hry stráví 90-120 minut. Spoluautorem hry je vyhlášený autor Adam Kwapinski, který stojí například za Nemesis nebo Lords of Hellas. 

Hráči ve hře představují talentované řemeslníky a umělce, kteří se snaží postavit úžasnou sestavu soch známou jako terracottovou armádu. Během hry hráči sbírají suroviny, vylepšují dělníky a hledají přízeň u císařských rádců. 
Na základě toho, jak budete terracottovou armádu tvořit, přidávat různé bojovníky do mauzolea na volná pole, tak podle toho budete získávat vítězné body v průběhu jednotlivých kol. 

Akce si hráči volí umisťováním řemeslníků a umělců na rondel, kterým mohou jednou pootočit a to horním kolem na jednu stranu a středním kolem na druhou. Při umisťování si hráči zabírají akce a tím si nepřímo škodí. 
Hráč, který na konci pátého kola má nejvíce vítězných bodů vyhrává hru. 


Hru si můtete pořídit za cenu od cca 1550,-Kč. Že bych si hru pořídil i já vidím jako dosti pravděpodobné. 

2 komentáře:

Endymion řekl(a)...

Tady bacha, v řadě recenzí zmiňují i nějaká negativa, hlavně ohledně hry v různém počtu hráčů, co si pamatuju. Ale jinak tip kdybys chtěl pořizovat: v Polsku o 300 levnější i s dopravou ;-)

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Endymion...
Pokud budu pořizovat, tak to chci s českými pravidly, tedy od nás, ale díky za tip.
Jinak co vím negativní ohlasy ohledně počtu hráčů, tak ti, kdo si stěžovali, tak to myslím hráli špatně, když nezohlednili různý počet workerů při různém počtu hráčů.