čtvrtek 29. prosince 2022

Report z hraní... Encyklopedie (20.12.2022)

Endymion si pořídil Encyklopedii od Blackfire a tak jsme ji před vánočními svátky zkusili a to hned v plném počtu čtyř hráčů. 

Nenáročná pravidla jsme si osvojili vcelku rychle a tak šlo už jen o to, kdo si poradí s mechanismy hry natolik, aby se stal vítězem. 
Ve hře dochází k nepřímé interakci mezi hráči, kdy vám soupeř může zejména "vyfouknout" kartu, která by se vám hodila. Důletité, v návaznosti na toto je, sledovat, barvy jakých karet sbírají ostatní hráči. Tím potom hráč eliminuje uvedenou nepřímou interakci a z ní prameníci frustraci poté, co vám na stole zůstávají karty, které se vám nehodí. 

Hra byla bodově vyrovnaná na první a druhé pozici, potom následuje odstup a opět těsný bodový rozdíl na třetím a čtvrtém místě. 

Konečné skóre:
1. Kuba 207 bodů
2. Endymion 200 bodů
3. Deth 169 bodů
4. Lamiicek 168 bodů. 

Hra Encyklopedie je pravidlově nenáročnou hrou, která neurazí a zabaví rodiny, pro které je určena. Zásadní ve hře je práce s kostkami, což je mechanismus, který si v poslední době oblíbilo nemálo autorů deskových her. To ovšem není na škodu. Jen v Encyklopedii nevidím žádný převratný mechanismus, který by mi říkal, tuto hru musíš mít. Na druhou stranu neříkám, že bych ji už nechtěl hrát. 
Ještě doplním čas, který jsme u hra strávili. Bylo to asi 120 minut. 

Žádné komentáře: