pátek 5. ledna 2024

Moje plány a představy pro hraní v roce 2024

V letošním roce bych chtěl pokračovat v trendu, který jsem zavedl již v loňském roce 2023 a to, že když už na stůl vytáhnu nějakou složitější hru, tak ji zahrajeme alespoň dvakrát po sobě. Přeci jen je příjemnější, když už člověk zase oživí pravidla, tak aby si hru mohl užít, ale přitom se ji nepřehrál a proto určitě nebude docházet k tomu, že bych chtěl jednu a tu samou hru zase naopak hrát čtyřikrát za sebou nebo dokonce vícekrát. To určitě ne. Vyjímku může tvořit snad jen Marvel Remix nebo Desítka. 

Určitě v letošním roce zahraji se svou skupinou méně různých her i z jiného, než výše uvedeného. Tím je to, že bych chtěl konečně odehrát scénářový Gloomhaven: Lví chřtán, kde ještě nejsem rozhodnutý, zda ve třech nebo čtyřech hráčích. 
Ještě dříve přijde na stůl scénářové rozšíření ke hře Ztracený ostrov Arnak: Po stopách expedice, které lze hrát pouze ve dvou hráčích a do této hry bych chtěl naskočit v co nejbližší době. 
Další hrou, která sice není scénářová, ale určitě ji chci zahrát vícekrát je Zaklínač: Starý svět. Hraní Zaklínače bude ovšem proloženo i hraním jiných her. Přeci jen nejde o hru scénářovou, tak není třeba hrát často po sobě. 
Hry rozměrově větší budeme muset jako vždy hrát až v příjemnějším počasí, tedy až půjde hrát pod pergolou venku, kde je o poznání větší stůl než v herně. Ovšem pro zmiňovaného Zaklínače chci vyčlenit stůl, v současné době, v prázdném dětském pokoji. 
Tolik asi k plánům ohledně hraní. 

A jaké mám plány co do pořizování nových her. V roce 2023 jsem za hry utratil cca 25-30 tisíc. Kč, což je obdobné jako v roce 2022. Rok 2024 plánuji o poznání úspornější. Hlavním důvod bude zejména to, že podle mě nevychází dostatek inovativných her, za což jsem vlastně rád. 
Z oznámených her, které v letoším roce vyjdou jsem si již předplatil hru The Witcher: Path of Destiny, která snad dorazí na konci letošního roku, i když v to moc nevěřím. 
Další a letošní první hrou, respektive rozšířením bude Divukraj: Nový Lístkovec, který dorazí ještě v lednu. 
No a v hledáčku mám potom ještě Včelín od společnosti Albi, který se má dostat na pulty obchodů v březnu 2024. 
Další hrou, která se v mé sbírce může objevit (ale nemusí) je od REXher Marvel Dice Throne a od Mindoku rozšíření k Nemesis s názvem Nemesis: Retaliation: Rozšíření k Nemesis je povinnost, tedy určitě pořídím. 
No a nakonec  pořídím ještě další rozšíření a to od Tlama Games, kdy půjde o rozšíření ke hře Bestie (Beast: Shattered Isle). 
Na vážkách potom budu u hry Hegemony, které plánují vydat společně Mindok s Fox in the Box. 

Deskové hry jsem v poslední době přestal prodávat, protože mě všechny, které ve sbírce mám baví, případně se možná najde jedna, která zase tak moc nebaví a nehraji ji (Mutant Chronisles), ale smysl ji prodat v takovém obsahu jako mám vůbec nedává, protože bych dostal jen pár tisíc a to nedává smysl vzhledem k tomu, kolik jsem za hru utratil. 

A s kým plánuji letos vlastně hrát. Je to prosté jak facka. Budou to nejvěrnější spoluhráči, na kterých vidím, že je hry baví a užívají si je, přitom mají čas a chuť hrát. Tedy rád se při hraních uvidím s Lamiickem, Korgisem, Kubou a Endymionem. Pokud náhodou bude potřeba, objeví se u hracího stolu i jiní hráči z naší deskoherní skupiny. 

Tak takový je můj výhled pro letošní rok 2024. Jsem zvědavý, jak se mé představy sejdou se skutečností. Každopádně bych chtěl hrát v obdobné časové dotaci jako v posledních letech. 

Žádné komentáře: