pátek 18. června 2010

SmallWorld - první dojem z nové hry

Tak jsem si dnes připadal jako o Vánočních svátcích. Dorazila krabice od Days of Wonder, což znamená, že si člověk rozbalí velké množství kvalitních komponent, v mém případě se jednalo o hru SmallWorld.
Abych začal od začátku, tak komponenty jsou skutečně perfektní a tím nemyslím jen grafické ztvárnění, ale zejména použitý materiál, kterého je opravdu hodně. Co nebývá vůbec zvykem, jsou dva oboustranné hrací plány, kdy každý je používán pro různý počet hráčů od 2 do 5. Tím je zaručena velmi dobrá hratelnost v jakémkoli počtu hráčů. Toto musím opravdu ocenit. Má zkušenost je taková, že kde lze hrát v rozličném počtu hráčů, zpravidla je hra lepší v počtu vyšším, zde je tomu naštěstí jinak. Dále ještě musím vyzdvyhnout kvalitní vyřešení plastových přihrádek pro komponenty, které lze velice úhledně uspořádat.

První hra proběhla s dětmi, tedy ve třech a vzhledem k tomu, že jsou pravidla velice jednoduchá, tak se šlo na hru po pár minutách vysvětlení systému hry. Dětem se hra moc líbila a nedívím se jim. Žádné prostoje, vše odsýpá a hra má skutečně spád, nikdo se nenudí.
První dojmy jsou velice pozitivní a mám takové tušení, že i druhý a další dojmy budou ve stejném duchu, ale o tom si povíme zase někdy jindy.

A jak to celé skončilo? Vyhrál jsem, ale jen o fous:
1. Deth 86 bodů
2. Davídek 83 bodů
3. Terezka 82 bodů

2 komentáře:

Kent 2004 řekl(a)...

Tak jsi mne velice příjemně navandil na to abych tuto hru objednal, dokud to ještě jde za příznivou cenu. Pokud je vše jak popisuješ, tak si ji asi koupím.

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Pokud chceš hru s jednoduchým herním mechanismem, který je vysvětlený do 10 min. a ostatní si každý přečte (dětem přečtou a vysvětlí dospělí) na nápovědních kartičkách(ke stažení na Zatrolených hrách), tak potom není co řešit.
Ani herní doba není nepříjemně dlouhá. Hodinka na hru je o.k.
p.s. snad ti na Planetě her (Aneken - Zatrolené hry) počká a budeš to mít za jejich současnou super cenu.