pondělí 21. března 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Tide of Iron


Hra Tide of Iron je válečná hra z období 2. sv. války určená pro 2-4 hráče, doporučený věk od 12 let s herní dobou 1-4 hod., ale počítejte určitě spíše čas, který se bude pohybovat okolo horní hranice.


Hra se hraje podle předem připavených scénářů. Hráči sestavý herní plán, který se skládá z oboustranných desek, rozestaví jednotky a označující žetony a hurá do bitvy. Hráči nejsou přímo omezeni tím, které jednotky musí hrát, ale mohou si sestavit své jednotky do dodávaných podstavců podle svých představ.
Každý scénář má své specifické podmínky pro vítězství každé strany konfliktu. Někdy jde o splnění určitého cíle, jindy dosažení nějakého bodu za určitý počet kol atd.
Narozdíl od obdobné hry Memoir´44 je Tide of Iron hrou komplexnější určenou náročnějším a zkušenějším hráčům. Stejně jako k Memoir´44 jsou i k Tide of Iron dostupná rozšíření, která hráčům umožní prožití bitev v africké poušti nebo zasněženém Rusku.


Hra není dostupná v češtině, ale na Zatrolených hrách je k dispozici překlad pravidel, scénářů i karet.
Tide of Iron není zdaleka nejlevnější hrou a proto si na koupi připravte nejméně 1800,-Kč. Ani rozšíření nekoupíte levně a počítejte s dalšími nejméně 1250,-Kč za pouštní rozšíření Days of the Fox.

Žádné komentáře: