pondělí 14. března 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Mansions of Madness

Dnes se podíváme na hru, která spatřila temnotu tohoto světa asi před měsícem a má potenciál se postavit po boku her v první desítce žebříčku BGG.


Hra Mansions of Madness je hrou z šíleného prostředí povídek o Kultu Cthulhu. Jde o hru, kde na jedné straně stojí proti sobě pán zla, který ovládá vše zlé v tomto světě a na straně druhé stojí vyšetřovatelé, za které hrají ostatní hráči. Stejný systém můžete znát např. ze hry Descent. 


Hra je určena pro 2-5 hráčů s předpokládanou herní dobou 2 hodiny.
Zajímavostí je určitě způsob tvoření různých prostřední za využití variabilního herního plánu, který je také perfektně graficky vyvedený. V závěsu za skvělou herní plochou jsou obří figurky monster. Atmosféru dokreslují karty a žetony, které jsou tradičně kvalitní, vždyť jde také o hru od vydavatele Fantasy Flight Games. Za tím vším ovšem stojí "starý" známý Corey Konieczka, který má na svědomí takové kousky jako je např. Battlestar Galactica, Runewars, Tide of Iron, World of Warcraft The Adventures Game.


Hra je dostupné pouze v angličtině a protože texty jsou ve hře důležité, neboť jde o atmosférickou hru, tak pokročilejší angličtinou by potencionální hráč vládnou měl. Na cestě je ovšem překlad neoficiální, který bude jistě ke stažení na Zatrolených hrách.
Oproti hře ze stejného světa, mám na mysli Arkham Horror je Mansions of Madness hrou přístupnější i širší skupině hráčů deskových her, protože má kratší herní dobu a jednodušší pravidla.
Já sám nemám v plánu tuto hru pořizovat. Důvod je prostý, je pouze v angličtině a potom si nejsem jistý, na základě uveřejněných poznatků hráčů, zda jde o hru, která by se mi opravdu líbila.

Žádné komentáře: