pátek 27. ledna 2012

Report z hraní - Memoir´44 Breakthrough

Tuto středu jsme poprvé zahráli s mým tradičním spoluhráčem (Jenaaa) mapu z rozšíření Breakthrough. Jen se podívejte na obrázku níže, jak velká je mapa bojiště, která slibuje dalekosáhlejší bitvy, než s mapami základními.


Na této mapě vidíte počáteční rozestavení jednotek v konfliktu Counter-Attack of the Bef. 
Já jsem hru za spojence začínal a ač Jenaaa tvrdil, že postupuji nezvykle opatrně, já pouze hrál uvážlivě. Tedy jsem postupně postupoval velkou spoustou jednotek na levém křídle a ve středu směrem k nepříteli. Jenaaa hlas svou armádu středem, proti mým, zejména tankovým jednotkám. Ač se mu dařilo zpočátku, mé jednotky eliminovat, tak právě osa, byla tou stranou, která přišla o všechny tankové jednotky a tak posunula děla blíže k mému vojsku. Ovšem ostřelování se nedařilo s takovou přesností, jak si soupeř představoval a na bojišti došlo k postupnému obratu, kdy spojenci začínali být ti, kdo bojiště kontrolovali. 
Ve hře na dvanáct vítězných medailí jsem nakonec 10 medailí získal za eliminaci jednotek a dvě medaile za dobití dvou cílů. Mapa níže ukazuje konec hry, který nastal po 125 minutách urputných bojů. Konečné skóre 10:8.


Ještě doplním, že nevlastním rozšíření Winter Wars, které obsahuje speciálně upravené karty pro hraní rozšíření Breakthrough. Proto jsme se rozhodli, že budeme hrát se dvěma balíky karet pro každého, ze základní hry, ovšem zelené sektorové karty jsme hráli tak, že jsme si umožnili zahrát mimo zobrazeného rozkazu ještě pohyb pro jednu jednotku z jakéhokoliv sektoru. Hru tato varianta určitě oživila a zřejmě i urychlila a eliminovala tak i podíl náhody v tom, jaké karty hráč dostane na ruku. 
Rozšíření Breakthrough milovníkům Memoir ´44 určitě doporučuji. je to zase něco dost jiného, než hrát na původní malé mapě. 

Žádné komentáře: