pátek 9. října 2015

Report z hraní Pnademic a Discoveries

7.10.2015 jsme se sešli ve čtyřech a pro pohodu jsme zvolili kooperativní hru Pandemic. No, že půjde o pohodu jsem si asi myslel jen já, ale hra určitě nikoliv. Zahráli jsme si dvakrát, přičemž první hra trvala pouhých 20 min., když vyskočilo počítadlo epidemií do takových výšin, že nás to zabilo.
Ještě dodám, že jsme hráli s variantou rozšíření zhoubného kmene, což se nám stalo zřejmě osudným i v případě druhé hry, kdy jsme prohráli po 55 min., když jsme měli vynalezeny dvě nemoci, ale došly nám karty z balíčku hracích karet a byl opět konec.


Dále jsme si zahráli, na pravidla vcelku nenáročnou hru, Discoveries. Protože jde o novinku, přikládám odkaz ZDE. Jde o hru pro 2-4 hráče, kdy hráči prozkoumávají Ameriku a své poznatky zapisují do deníku. Jde o nenáročnou hru na prostor a i pravidla lze vysvětlit během několika málo minut. Hra vypadá jako jednoduchá, ale chyba lávky, člověk musí hodně kalkulovat a protože je ve hře určitá míra interakce s protihráči, člověk si nehraje jen na svém písečku a musí sledovat i co a jak hrají ostatní. Velkou míru hraje ve hře náhoda, neb zde hrají zásadní roli kostky. Za mě ale říkám, velmi dobrá hra.



Nakonec jsme hráli 55 minut  s následujícím výsledkem:
1. Endymion 56 bodů
2. Major 49 bodů
3. Deth 45 bodů
4. Martin 39 bodů.

Žádné komentáře: