pátek 19. července 2024

Krátký report z celodenního hraní... Divukraj, Legendy Západu, Siegestorm (13.7.2024)

Letošního celodenního hraní se zůčasnil Deth, Korgis, Lamiicek, Kuba a Dáda. Na pořadu byly tři hry s tím, že jsme tentokrát nezahráli Hru o trůny: deskovou hru, jak bývalo zvykem. 
Na pořadu dne byl Divukraj s rozšířeními Skalověží, Zvonkobraní a Slyšte!, Slyšte!, následovali premiérově Legendy Západu a nakonec jsme si dali turnaj ve hře Siegestorm. 


Hraní otevřel tedy Divukraj, u kterého jsme v pěti strávili 2 hodiny a 50 minut. Hra nás všechny bavila a říkali jsme si, že bychom si dokázali představit zahrát Divukraj i se všemi rozšířeními najednou. 


Konečné skóre bylo následující:
1. Lamiicek 72 bodů
2. Korgis 69 bodů
3. Kuba 62 bodů
4. Deth 53 bodů  
5. Dáda 30 bodů.






Dali jsme si lehce pikantní guláš s chlebem a došlo na hraní Legend Západu. 


Deth se ujal postavy Jesse James, Lamiicek Sundance Kida, Kuba Y. B. Rowdyho, Korgis Belle Star a  Dáda Patta Gerreta. Hru jsme všichni krom Dády skončili jako psanci. Dáda ovšem svůj potenciál strážce zákona patřičně nevyužil. 


Legendy Západu nám zabraly 3 hodiny a 30 minut. Hra se hodně líbila Kubovi a zejména Lamiickovi. Já jsem byl velmi rozpačitý z pravidel a hlavně některých nejasností na kartách, které nešlo objasnit dohledáním v pravidlech. 
Ještě doplním, že jsme hráli středně dlouhou variantu hry, tedy na 25 bodů. Ve hře docházelo často na přestřelky, ale o to méně se hrály hazardní hry, což je škoda. 


Konečné skóre:
1. Lamiicek 37 bodů
2. Deth 26 bodů
3. Kuba 23 bodů (více bodů psance než Korgis)
4. Korgis 23 bodů
5. Dáda 13 bodů. 






Nakonce po pikantní klobáse s pečivem a hořčití proběhl turnaj ve hře Siegestorm, který jsme hráli asi 90 minut celkem systémem každý s každým. 


Deth hrál za Mzrazivé obry, Dáda za  Yrsa, Korgis za Styxie, Kuba za Čchun-laj a Lamiicek za Serafie. Po celou dobu hraní hrál každý s jedním vybraným balíčkem, jak uvedeno výše. 

Lamiicek porazil všechny protihráče, Kuba prohrál jen s Lamiickem, Korgis prohrál jen s Lamiickem a Kubou. Dáda prohrál se všemi kromě Detha a Deth prohrál s úplně všemi protihráči. 
Vítězem byl tedy opět Lamiicek, za ním Kuba, poté Korgis, Dáda a Deth. 

Lamiicek vyhrál při celodenním hraní vše co bylo možné. Pivo teklo proudem a jídla bylo také dost. Tedy za rok zase naviděnou. 

Žádné komentáře: