úterý 11. ledna 2011

První zahrání - Arkham Horror

Než napíši pár řádek k včerejšímu hraní hry Arkham Horror, tak bych rád upozornil na velice zajímavou nabídku doplňku k této deskové hře. Jde o kostky ke hře Arkham Horror, kterými lze nahradit dodávané bílo-černé. Protože se na internetu objevují v obchodech ceny přesahující 205,-Kč za takové balení, tak ZDE je odkaz na kostky za 169,-Kč. Vím, není to málo, ale když někdo chce pro zlepšení atmosféry tento doplněk pořídit, proč nevolit nejlevnější variantu.
Jinak musím konstatovat, že dodávaný počet kostek ke hře považuji za nedostačující a proto jsem si objednal dvě výše uvedená balení.


Včerejší hraní neproběhlo bez problémů. Jenaaa se opozdil a proto jsme začali hrát ve dvou s Majorem. Já ovládal dvě postavy až do příchodu opozdilce, který se vrátil po odehrání cca 80% hry. S hrou jsme se především seznamovali, proto je předčasné psát cokoliv o hodnocení. Více než atomosférou hry jsme se museli zabývat pravidly a to bylo na herním zážitku znát.
Za prastarého jsme si vybrali Yig, který procitl a nastala finální bitva. Jenaaa zešílel a od třetího kola boje se tedy bitvy neúčastnil. Já s Majorem jsme nakonec prastarého přemohli a za 110 min. ve hře zvítězili s tím, že se Major stal 1. obyvatelem Arkhamu. Jako skupina vyšetřovatelů jsme získali 15 bodů.

Žádné komentáře: