neděle 25. dubna 2021

Report z hraní... Zombicide 2. edice (25.4.2021)

Mise č. 0 s názvem Seznamte se. Tak to je výuková mise ke hře Zombicide 2. edice. Jde skutečně pouze o scénář, který má dát hráči šanci si hru osahat. K tomu slouží skvěle. 

Hrál jsem sólo s šesti přeživšími a výhra se dostavila po 35 minutách hraní. 


Vzhledem k tomu, že vlastním i všechny ostatní Zombicide, které v češtině Blackfire vydal, tak můžu srovnávat, i když po úvodní misi je to asi brzy a tak se do toho pouštět moc nebudu. 
Každopádně změny v pravidlech se mi líbí a hra se může zdát na první pohled lehčí než Zelená horda. Protože jde o hru ze současnosti, tak zapomeňte na nějaký trebuchet, na nekromanta apod. Zato se budete moci po ulici prohánět v autech a kosit zombíky jak se zlíbí. 
Skvěle jsou zde barevně řešeny figurky, kdy barva chodů a běžců je jiná a tak je lehce rozeznáte, i když jejich pózy jsou takové, že by to asi ani tak nebyl problém. Jen si vzpomeňte na Zelenou hordu, kde se fakt rozeznávají dost těžko. 
Co se mi fakt nelíbí, tak není prvek ve hře, ale v pravidlech, kde rejstřík není seřazen podle abecedy a to je fakt děs. 
Pokud někdo o některé Zombicide přemýšlíte, potom bych si troufl doporučit právě tuto. Ta totiž na rozdíl od Černého moru a Zelené hordy nabízí dvojnásobné množství přeživších (dospělí s 3 životy a děti s 2 životy) a taky mnohem více scénářů a to 25 na rozdíl od 10, které jsou v dříve jmenovaných mutacích této hry. 

Žádné komentáře: