čtvrtek 15. dubna 2021

Report z hraní... Zombicide: Černý mor (15.4.2021)

Tentokrát se skupinka šesti přeživších ujala "nelehkého" úkolu ve scénáři 1 hry Zombicide: Černý mor. Tuto skupinku jsem ovládal já, Lamiicek a Kuba. Každý z nás měl na starosti po dvou přeživších. 

Udávaná obtížnost toho scénáře, který nese název Lov velké zvěře, je snadná s délkou 60 minut. 

Cílem hry je zničení příšery (Zrůdy) i s jejím pánem (Nekromantem) a přepadení laboratoře (sebrání všech cílů na mapě). My jsme se hned na začátku pustili do obou sklepení, kde se nacházely velmi účinné zbraně. Dále jsme se věnovali prohledávání, abychom našli jak dračí žluč, tak i pochodeň. 

Zombie se rojily a dá se říci, že hned naše jedno z prvních setkání bylo velmi náročné. Šlo o život hned dvou přeživších. Nakonec jsme dokázali situaci ustát s nějakým tím škrábancem a šlo se dál. Jen na začátku hry to nebylo jednoduché z toho důvodu, že jsme naráželi každou chvíli na karty dvojité oživení a to byl dost mazec. 

Každopádně během hraní se několikrát objevil Nekromant, se kterým jsme si v klidu poradili a on neopustil mapu a v době, kdy jsme již měli dračí žluč i louč, tak se objevila zrůda. V tu dobu nám zbývalo sebrat 3 cíle, které ovšem byly v jedné budově, stejné, ve které byla i Zrůda. Tu jsme vylákali ven do prostoru vylité dračí žluče a poslali ho do pekla zapálením loučí. Následně už byla pohodička zabít několik zombie, které stály v cestě k posledním cílům. 

Hru jsme vyhráli za 105 minut a z hraní jsme měli velmi dobrý pocit. Tato hra si nás fakt získala. 

Žádné komentáře: