neděle 18. července 2021

Co takhle zkusit: Tainted Grail - Věky minulé a budoucí, Tainted Grail - Ozvěny minulosti, Tainted Grail - Niamh

Včerejší oznámení splečnosti Albi na Albi Game Day 2021 udělalo určitě radost fanouškům figurkové výpravné hry Tainted Grail: Pád Avalonu. Bylo totiž oznámeno vydání celkem tří rozšíření k této hře, která se ještě v tomto roce objeví česky lokalizovaná a já tedy vím, jaké krabice s deskovými hrami budu rozbalovat pod vánočním stromečkem. 

Ve zkratce si zde jednotlivá rozšíření představíme.

Rozšíření, které si obsahem nezadá se základní hrou jsou Věky minulé a budoucí. No a i právě proto bude mít cenovku na úrovni základní hry, ale to nás nadšence přece nemůže odradit. 
Do hry díky tomuto rozšíření máme možnost dostat dalších 8 rozmanitých postav, prozkoumat na více než 130 nových lokací, pročíst přes 400 stran příběhu a hru obohatit o dalších více než 660 různých karet. 


Z názvu rozšíření vyplývá, že se podíváme do minulosti a to 600 let před příběh Pádu Avalonu, ve které poznáme říši na vrcholu její slávy. 
Ale co slovo v názvu rozšíření, kterým je "budoucí". Toto slovo odkazuje na kampaň, která se odehrává 400 let po událostech Pádu Avalonu, ve které hráči cestují po chladné zemi viz. obrázek níže. 


Dalším oznámeným rozšířením jsou Ozvěny minulosti. 


Toto rozšíření přináší pro všechny postavy listy úspěchu na kterých jsou různé podmínky, které když hráč splní, objeví se mu nová vzpomínka, která má někdy pozitivní, někdy negativní dopad. Když hráč získá blok tří úspěchů, získá také legendární akce.
Rozšíření tedy přidává postavám zajímavé osobní cíle navíc a obsahuje dalších 52 karet cílů a knihu vzpomínek. 

Poslední nejmenší oznámené rozšíření je Niamh. 


Jde o další postavu do hry s její hrací deskou a potřebnými kartami, figurku nevyjímaje. 

Žádné komentáře: