neděle 25. července 2021

Report z hraní... Churchill (21.7.2021)

Po půl roce jsme si opět zahráli strategickou hru Churchill, přičemž tentokrát Endymion hrál za Churchilla, Jenaaa hrál za Roosevelta a Deth opět za Stalina. Při našem premiérovém hraní v lednu hrál místo Jenaaay Pavel.
Jenaaa se ač byl důrazně upozorněn, dostavil se slabým povědomím o pravidlech hry, o to víc mě mrzí, že jsem skončil bodově za ním. 

Při konferencích jsme se snažili rozumně domlouvat, ale poněkud chaotické vystupování Roosevelta, který se záhy poroučel a nahradil ho Truman, do konference vnášelo velký kus nepředvídatelnosti. Velice silný byl na konferencích Churchill, který díky tomu nejen, že získával vítězné body, ale také spoustu zdrojů, které potom mohl na jednotlivé fronty rozdělovat podle svého. A třeba i díky tomu se povedl na Západní frontě průlom a následný postup do Berlína dříve, než tam mohla vstoupit sovětská armáda. 

Hráli jsme "tréninkový scénář", který jsme nakonec hráli pouze dvě konference, protože v námi hrané druhé, respektive podle čísel karet deváté Japonsko kapitulovalo a mohlo se přijít k počítání vítězných bodů. 

1. Churchill (Endymion) 50 bodů
2. Roosevelt/Trumen (Jenaaa) 38 bodů a
3. Stalin (Deth) 35 bodů. 


Hraní nám zabralo 125 minut, které uběhly jako nic. 

Žádné komentáře: