čtvrtek 13. října 2022

Co takhle zkusit hru Nemesis: Lockdown

Nemesis: Lockdown, hru kterou 1.11.2022 přinese na náš trh v češtině společnost MindOK, není třeba příliš představovat, protože základní herní prvky vycházejí ze skvělé a velmi úspěšné hry Adama Kwapiňskeho jež nese prostý název Nemesis. Samozřejmě, že o Lockdown se postaral stejný autor, tedy kvalita je zaručena. Hra je stále určena pro 1-5 hráčů a její délka v závislosti na počtu hráčů 180 minut. 

Původní Nemesis se odehrává na vesmírné lodi, Nemesis: Lockdown nás přenese na povrch planety Mars, kde se v roli personálu základny, v této semiikooperativní hře, budeme snažit přežít. Potřeba k tomu bude splnit jeden ze dvou úkolů, které jsou na začátku hry přiděleny hráčům a následně úspěšně vyčkat na přílet záchranné expedice. 

Role, do kterých se můžeme vžít jsou trosečnice, hacker, xenobiložka, dozorce, údržbář a subjekt X. Proti těm budou stát vetřelci, kteří se vyskytují v pěti možných formách. Hrát lze na dvou mapách, neboť hrací deska - mapa je oboustranná a přináší dvě rozličná prostředí. Vzhledem k tomu, že se v Nemesis: Lockdown pohybujeme po základně, která má více pater, tak budeme ve hře používat výtah a také se pomocí roveru pohybovat po samotném povrchu planety. Další novinkou je zde práce se světlem, kdy výpadky proudu ovlivňují to, zda se v místnosti svítí, nebo je zde tma. 

Nemesis: Lockdown je pro mě jasná koupě, i když cena hry se pohybuje kolem 3500,-Kč. Hru si společně s rozšířením Chytridi a doplňky nadělím pod stromeček o vánočních svátcích a vím, že to bude to nejlepší, co pod větvičkami najdu. O Chytridech si něco mále povíme příště. 

Žádné komentáře: