sobota 8. října 2022

Report z hraní... Brass: Birmingham (5.10.2022)

Po tom, co za sebou máme s Lamiickem odehrané dvě partie Brass: Lancashire verzi vydané v roce 2018, kterou hrál s námi podruhé i Kuba, tak jsme nyní v této sestavě usedli prvně k Brass: Birmingham.


Kuba (červený) si po skoro celou dobu hraní hrál v podstatě na svém písečku a budoval své hospodářství v odlehlejší části mapy ode mne (fialový) a Lamiicka (bílý). My jsme se s Lamiickem snažili už na začátku éry vodních kanálů ovládnout střed mapy směrem vlevo viz. fotografie výše, která zachycuje hru na konci éry vodních kanálů. 


Na začátku éry železnic jsem měl na mapě nejvíce budov, což samozřejmě chcete, ale příjem jsem měl nízký a i bodově jsem na tom nebyl nejlépe. Hra postupovala dál a Lamiicek opustil střed mapy a začal budovat hospodářství v horní části mapy, přičemž se soustředil na porcelánky, které přinášejí fakt hodně vítězných bodů. Vše nasvědčovalo tomu, že hru vyhraje. Opak byl pravdou.
Jenže po 2 hodinách  a 15 minutách přišlo závěrečné bodování a milé překvapení, když se ukázalo, že jsem vcelku v klidu vyhrál. Druhý byl nakonec Kuba viz. níže uvedené skóre. 




Konečné skóre:
1. Deth 139 bodů
2. Kuba 121 bodů
3. Lamiicek 111 bodů. 

Toto zrahrání mi odpovědělo na otázku, zda člověk potřebuje mít doma jak Brass: Lancashire, tak i Brass: Birmingam. Protože odpověd je záporná, tak jsem se po diskuzi se spoluhráči rozhodl, že Birmingham nepotřebuji a proto jej prodám. 

Žádné komentáře: