úterý 25. října 2022

Report z hraní... Nemesis (20.10.2022)

Dne 20.10.2022, kdy jsme odehráli tři hodiny a pokračovali čtyřicetipěti minutami dne 24.10.2022, jsme odehráli ve třech zase po delší době Nemesis. 
Do akce se dostali: vědec - Deth, mechanik - Kuba a kapitán - Lamiicek. 

Příběh se odvíjel pozvolna s tím, že jsem musel dost často nahlížet do pravidle, přeci jen jsme hru již asi rok nehráli. Už od začátku jsme spolu dost spolupracovali a vše nasvědčovalo tomu, že žádná z postav nemá v úmyslu se zbavit ostatních, nebo zničit loď. 

Mechanik a kapitán se postupně rozhodli zkontrolovat kurz lodi, přičemž se shodli na tom, že Země je tan správný cíl (možná mluvili i pravdu), já jsem kurz lodi po nich nekontrooval, ale věřil jsem jim. Mechanik se následně pomocí zrychlenému průchodu šachtami rozhodl zkontrolovat stav motorů, ale vetřelci mu to poněkud znesnadnili. Stejně tak i vědcovi, který se o totéž chtěl přesvědčit již před ním. Vědec nakonec nezkotroloval žádný motor a mechanik jen jeden, přičemž nám sdělil, že opravil poškozený. 

V další fázi hry jsme postupně zejména já - vědec a Lamiicek - kapitán dostávali od vetřelců co proto. Já jsem se alespoň zbavoval slizu i karet infekce, což se kapitánovi příliš nedařilo a dokonce se na něm uchytila i larva. Ani té se mu nedařilo zbavit, protože s vetřelci bylo práce více než dost.
Vědec vyslal signál, sebral lidskou mrtvolu  a měl splněný úkol. Následně, když se prvně naskytla příležitost pro hybernaci, tak ji využil a nechal ostatní členy posádky na pospas jejich osudu. V tu dobu již bylo pozdě na to, aby kapitán zničil hnízdo a tak ač mu původně chtěl mechanik pomoci, tak záhy změnil plány a rozhodl se jít hybernovat. Mezitím byl infikován kapitán a jeho život skončil po údělu karty události. Mechanikovi se podařilo uložit se k hybernaci a tak jsme mohli dojít k vyhodnocení úspěchu posádky. 

No, co vám budu povídat. Stalo se to nejhorší do mohlo. Dva ze tří motorů byly poškozené, kosmická loď vybuchla a s ní zahynuli na palubě jak vetřelci, tak žel Bohu i vědec s mechanikem. Do konce hry scházely v době ukončení čtyři kola a do autodestrukce kola tři. Tedy dost málo na to, abychom stihli prověřit dva neprověřené motory.
I tak jsme si hru náramně užili a koncem tohoto týdne se pustíme do dalšího hraní Nemesis, tentokrát se posavíme Psychonautům. 

Žádné komentáře: