sobota 6. ledna 2018

Co takhle zkusit... Scythe: The Wind Gambit

 

Druhé rozšíření ke skvělé strategické deskové hře pro až 7 hráčů se jmenuje The Wind Gambit a čerstvě si jej můžeme objednat v e-shopech. Ovšem hra není lokalizována do naší mateřštiny a proto bych s nákupem počkal, neboť příští týden zřejmě Albi oznámí, že toto rozšíření v češtině vydá a snad se dozvíme i datum vydání.


Rozšíření samotné do hry přidá každému národu po jedné vzducholodi, na které můžete přepravovat buď 2 dělníky nebo 3 suroviny. Jde o nový typ jednotek, které se značně liší od postav, mechů nebo dělníků. Neovlivňují totiž území, nad kterými se nacházejí a řeky nebo jezera neovlivňují jejich pohyb.
Každá vzducholoď má dvě náhodně kombinované schopnosti, které se odvíjejí od náhodně tažených karet na začátku hry. Tyto schopnosti platí pro všechny hráče. Karty, které jsou taženy jsou vždy jedna s pasivní schopností a jedna se schopností agresivní viz. obrázky karet níže.



Další modul, který The Wind Gambit přináší jsou alternativní konce. K dispozici je celkem 8 karet, kdy jedna z nich se vybere a ta potom určí podmínky konce hry. Ignoruje se potom konec hry podle základních pravidel, tedy umístění šesté hvězdy.

Žádné komentáře: