sobota 20. ledna 2018

Report z hraní: This War of Mine - desková hra

Moje první seznámení s hrou This War of Mine proběhlo během uplynulého týdne, kdy jsem si hraní rozložil do tří dnů. Hraní samotné mi trvalo bez pěti minut tři hodiny.


Ve hře jsem se ujal moderátora pořadu o vaření Bruna, Antona a profesionálního fotbalisty Pavleho. Zejména první den byl poněkud rozpačitý, neboť jsem se průběžně seznamoval s pravidly a ne vše jsem hrál úplně správně. Ale zásadní vliv na hru mé přehmaty vliv neměly.
Druhý den se k uvedené sestavě připojil ještě Roman.
Až do třetího dne vše probíhalo jako po másle. Byly veškeré zdroje a postavy si udržovaly dobrý stav. Asi i proto se Bruno a Pavle nebáli přistoupit k vojenské základně. Jenže kulka odstřelovače byla rychlejší než kroky Bruna a ten padl k zemi dříve, než se do základny dostal. A ač byl byl vždy štístko i drsňák, štěstěna jej nakonec opustila. Pokud je na světě nějaká spravedlnost, shledá se opět se svým synem.
Pavle, osamocen na vojenské základě a překvapen neznámým útočníkem padá k zemi mrtvý jen o několik chvil později, než Bruno. Teď už si jen můžeme pokládat otázku, zda se někdy jeho rodina vrátí do Pogorenu, aby navštívila jeho hrob.
To co ovšem následovalo dále, nebylo nic, co by se dalo označit za světlé zítřky. Zbývající smutní hrdinové Roman a Anton ztratili po smrti svých přátel naději a zoufalství je dohnalo do spárů smrti.
Dezertér Roman se tak nedokázal vyrovnat se skutečností, opovrhoval svou slabostí a neschopnosti kontrolovat to, co se dělo a proto se zabil, aniž by zanechal dopis na rozloučenou.
Profesor matematiky Anton potvrdil neblahou skutečnost, že i géniové se mohou pod tlakem okolností zhroutit a tak sžírán vinou se rozhodl vzít si život.


Pokud se vám líbí např. Robinson Crusoe: Dobrodružství na opuštěném ostrově, z důvodu silné atmosféry, která vás lehce přesvědčí, že jste se skutečně ocitli na opuštěném ostrově, potom se vám bude This War of Mine určitě líbit také. Hra se odehrává v jiném nehostinném prostředí, ve kterém by se dala  atmosféra krájet. 

Žádné komentáře: