čtvrtek 4. ledna 2018

Ohlédnutí do roku 2007, aneb co předcházelo vydání Blood Rage

Vzhledem k tomu, že po prvním zahrání se mi Blood Rage skutečně zalíbil, tak jsem si říkal, že napíšu pár řádku k tomu co jeho vydání svým způsobem předcházelo.
Eric M. Lang v roce 2007 vyvinul hru Midgard, kterou vydala společnost Z-Man Games. Na obrázcích níže je vidět, že jde o hru, ze které Blood Rage vychází více než dost. Jde v podstatě o úpravu hry Midgard do modernější podoby, obohacenou o spoustu skvěle vyrobených figurek a vypilovaných herních mechanismů.


Na rozdíl od Blood Rage byl Midgard koncipován pro hru 3-5 hráčů s hrací dobou 60 minut. Tedy i zde je změna, neboť Blood Rage si zahrajete i ve dvou a čas u hry strávený se pohybuje do 90 minut.


Hra Midgard se v žebříčku BoardGameGeek nachází na 1884. příčce, tedy příliš nezaujal. Naproti tomu Blood Rage je v uvedeném žebříčku na pozici 17.


Nakonec pro srovnání jeden obrázek ze hry Blood Rage, i když tuto hru asi není třeba v této podobě připomínat. Midgart ve srovnání s Blood Rage vypadá na první pohled skoro jako Člověče, nezlob se.


Žádné komentáře: