čtvrtek 22. února 2024

Co takhle zkusit hru Kacíř: Zkáza Roanoke

V současné době si můžeme předobjednat nově uváděnou hru společností REX hry a to Kacíř: Zkáza Roanoke. Tuto hru si můžete koupit samostatně  jako základní krabici, nebo také další velké rozšíření, jež nese název Kacíř: Za palisádami. Krom toho jsou k dispozici i  malá rozšíření v počtu čtyř kousků, která nesou název Vávné soudy, Blázká setkání, Předkové, Souboje myslí. To ještě zdaleka není vše. Také si hru můžete vylepšit o estetické prvky, mezi kterými bych vypíchl neoprenovou herní podložku, která vypadá nejen skvěle, ale hlavně funkčně. A nakonec jsou k dispozici i různé dřevěné žetony ke hře. Níže dám i obrázky některých ze zmiňovaných komponent. 


No a teď ke hře Kacíř: Zkáza Roanoke samotné. Jedná se v podstatě o karetní hru se skvělým vizuálem, která je určena pro dva hráče, kteří hrají proti sobě, přičemž jde o asymetrickou hru, kdy každý hráč má svůj balíček karet a své cíle, které jsou hodně odlišné od protihráče. 
Jeden hráč hraje za čarodějnici, jejíž cílem je shromáždit dostatek tajností, aby mohla provést rituál, aby vesnice podlehla její magii. 
Druhý hráč hrající za lovce má za cíl najít čarodějnici mezi vesničany, mezi kterými se ukrývá. 


Čarodějnice a lovec budou provádět akce, s jejichž pomocí se budou snažit splnit každý své vlastní vítězné podmínky:
Čarodějnice zvítězí tím, že umístí 3 nebo více žetonů přízně na vesničana, který je skutečná čarodějnice, a poté provede
akci „Provést rituál“. Případně také zvítězí, pokud lovec odstraní tři nevinné vesničany.
Lovec zvítězí, pokud odstraní skutečnou čarodějnici nebo pokud zbaví podezření všech 8 nevinných vesničanů.

karty z rozšíření Kacíř: Za palisádami

Hráči se střídají na tazích, přičemž hraní po třech akcích a to akcích ze svých  asymetrických desek, nebo akcí z karet. Když odehrání hráči po pořádě všechny své akce, tak akční fáze hry končí a začíná další kolo fází údržby. 

dřevěné doplňky

Hru si užijete v časové dotaci cca 30-60 minut, doporučený věk od 12 let. 


Samostatná hra Kacíř: Zkáza Roanoke se dá nyní pořídit za cca 850,-Kč. Rozšíření Kacíř: Za palisádami stojí nyní cca 552,-Kč a menší rozšíření stojí mezi 190-280,-Kč. Herní podložku potom můžete pořídit za cca 510,-Kč a dřevěné žetony za cca 420,-Kč. 
Zvýhodněná kompletní sada včetně dřevěných mincí, které stojí samostatně cca 195,-Kč, pořídíte za cca 3000,-Kč. Mít tuto hru komplet tedy není zrovna levné. Nikomu ovšem nebrání si pořídit základ a potom podle toho, jak se mu hra bude líbit si pořídit i postupně další rozšíření nebo doplňky. 


neoprenová herní podložka

Žádné komentáře: