sobota 10. února 2024

Report z hraní... Ztracený ostrov Arnak: Po stopách expedice (14.1.2024 - 2.2.2024)

Po stopách expedice je druhé rozšíření ke skvělé hře Ztracený ostrov Arnak a já s Lamiickem jsme ke kampani, kterou toto rozšíření obsahuje zasedli k první kapitole 14.1.2024. 
Kapitola první nás zavedla do Chrámu ptačího boha, přičemž cílem bylo porazit sovího strážce. To se nám povedlo až po 2 hodinách a 30 minutách, když můj žurnalista a Lamiickova mechnička zvladly splnit všechny tři úkoly a cíl kapitoly.



Skóre 1. kapitoly:
Deth - žurnalista - 64 bodů
Lamiicek - mechanička 59 bodů 
průměr hráčů 61 bodů
skóre soupeře 36 bodů. 


Kapitola druhá se odehrávla v Chrámu hadího boha dne 18.1.2024, kdy žurnalista s mechaničkou museli během čtyř kol dosáhnout chrámu dříve než Antoinetta. Cíle se podařilo dosáhnout za 2 hodiny s tím, že došlo opět ke splnění všech úkolů a cíle kapitoly. Také se nám podařilo dosáhnout tří bodů zápletky. Díky tomu jsme pro příští hraní měli k dispozici tři karty do svých balíčků. 


Skóre 2. kapitoly:
Lamiicek - mechanička - 69 bodů
Deth - žurnalista - 54 bodů
průměr hráčů 61 bodů
skóre soupeře 42 bodů. 

Kapitola třetí proběhla 23.1.2024 v Chrámu ptačího boha, přičemž bylo zapotřebí vyčistit všehcny lokality tunelu od strážců a k tomu ještě bylo třeba, aby obě postavy a to Lamiickova baronka a Dethům mystik dosáhli chrámu. Cíl kapitoly byl splněn za 1 hodinu a 50 minut. Opět se podařilo dosáhnout na všechny tři úspěchy. Také jsme dosáhli na další čtyři zápletky a do další kapitoly mohli jít se čtyřmi novými kartami. 




Skóre 3. kapitoly:
Lamiicek - baronka 96 bodů
Deth - mystik 77 bodů
průměr hráčů 86 bodů
skóre soupeře 46 bodů. 

Kapitola čtvrtá proběhla v Chrámu hadího boha dne 25.1.2024 a zabrala nám 1 hodinu a 55 minut. Pravidla této kapitoly jsou "jednoduchá", "vyhrajete, pokud neprohrajete" :-) . Bylo třeba dostat Kutilovu figurku do chrámu a stejně tak svoji lupu. Cíl kapitoly byl splněn stejně jako všechny úspěchy. Podařilo se nám dosáhnout na další čtyři zápletky, což bylo skvělé. 
Musím ovšem už nyní napsat, že ač se to podle textu výše může zdát, tak dosáhnout na vítězství nebylo ani jednou jednoduché. 





Skóre 4. kapitoly:
Lamiicek - baronka 94 bodů
Deth - mystik 81 bodů
průměr hráčů 87 bodů
skóre soupeře 56 bodů. 

Kapitolu pátou jsme hráli 1.2.2024 a odehrála se v Chrámu hadího boha na stupnici bádání vodopádu. Cílem pro postavu Lamiickovy sokolnice a Dethova kapitána bylo odehrát všech 5 kol a dosáhnout chrámu. To se povedlo, ale už se nám podařilo dosáhnout pouze jednoho ze tří úspěchů a na konci jsme nedosáhli žádné další zápletky a tak jsme do poslední kapitoly nastupovali bez dodatečných karet ve svých balíčcích. I přes to jsme bodově soupeře jasně přehráli. Hra nám zabrala 1 hodinu a 35 minut. 





Skóre 5. kapitoly:
Lamiicek - sokolnice 74 bodů
Deth - kapitán 62 bodů
průměr hráčů 68 bodů
skóre soupeře 40 bodů.

Kapitola šestá a poslední se odehrála 2.2.2024 a strávili jsme u ní 1 hodinu a 30 minut. Šestá kapitola probíhala na stupnici bádáni bílého stromu v Chrámu hadího boha. Úspěchu jsme tentorktát nedosáhli žádného, ale hlavním cílem bylo dosáhnutí cíle kapitoly, tedy zmaření obou obřadů Havrana. To se povedlo a mi se mohli radovat z vítězství. 




Skóre 6. kapitoly 
Deth - kapitán 73 bodů
Lamiicek - sokolnice 72 bodů
průměr hráčů 72 bodů
skóre soupeře 62 bodů. 

Pro člověka, který má rád Ztracený ostrov Arnak si troufnu označit rozšíření Po stopách expedice jako povinnost k odehrání. Je strašně skvělé, když každá kapitola klade na hráče nové požadavky a nový způsob uvažování nad tím, jak dosáhnout cíle. Ve dvou hráčích je skvělé, že lez v každém kole poslat holuba s jednou surovinou soupeři jako okamžitou akci. Toto může hodně pomoct. 
Hraní jsme si fakt moc užili a já doporučuji každému se do kampaně pustit. 

Žádné komentáře: