sobota 24. února 2024

Co takhle zkusit hru Loděnice

Hra Loděnice byla před několika týdny uvedena ve svém druhém "vyladěném" vydání. Autorem je všem známy Vladimír Suchý, který stojí nejen za hrami z mé sbírky, kterými jsou Praga Caput Regni, nebo Podmořská města. 


Loděnici si užijete v počtu 1-4 hráčů, kdy hrací doba je mezi 40-120 minutami v závislosti na tom, kolik lidí hru hraje. 
Hráči se vžijí do role majitele loděnice, kde vyrábí lodě různých velikostí a různého užití. Podle toho jsou potom po zkušební cestě na kanále odměněni vítěznými body. Ale to by nebyla hra od Vládi Suchého, kdyby se tam nebodovalo o mnoho více, než jsem právě uvedl. 


Hráči se ve hře střídají po tazích ve směru hodinových ručiček. Hráč na tahu si zvolí jednu dostupnou destičku z akcí v nabídce a provede ji. Taková akce přinese hráči nějaký ten stavební materiál pro stavbu lodi. Pokud ve svém tahu dokončíte loď, vyjedete s ní na kanál na zkušební plavbu. Loď vám může během plavby přinést body za rychlost, posádku, vybavení či bezpečnost. Na konci hry potom hráči přičtou body za zakázky a ten, kdo jich má nejvíce se může radovat z vítězství. 


Cena Loděnice se pohybuje lehce nad 1400,-Kč. 
Vzhledem k tomu, že o hře na tomto blogu píšu, tak to znamená, že mě hra zajímá a může se stát, že si ji jednou pořídím. 

Žádné komentáře: