středa 7. února 2024

Report z hraní... Hippocrates (6.2.2024)

Další hra, kterou jsme zahráli prvně v plném počtu, tak byl včera Hippocrates. Pravidlově nenáročná hra, u které, kdo chce, tak si řádně zapřemýšlí a započítá. 


Hra ve čtyřech není o moc jiná, než například hra ve dvou nebo třech, protože v menším počtu hráčů přichází do hry mechanismy, které takové hráče nahrazují a nedovolují, stejně jako v plném počtu hráčů, plánovat moc dopředu. Prostě vám někdo vyfoukne buď potřebného pacienta, recepis, nebo lékaře. Potom se mozkové závity vaří naplno. 


Já včera neměl svůj den, a dá se říci, že už od začátku jsem byl při zisku bodů na chvostu, což mi vydrželo až do konce hry. Dobře hru začal bodovat Lamiicek, který udělal neskutečný bodový zisk v prvním kole, ale kolečka se mu zadrhla a později už byly jeho bodové zisky menší a menší. Byl nakonec rád, že skončil na třetím místě. 


Zato Endymion stoupal na bodovací stupnici postupně, ale vytrvale a zasloženě v naši včerejší vyrovnané partii zvítězil. 
Jen pro zajímavost dodám, že všem se nám podařilo vyléčit stejný počet devíti pacientů. Ale ti šikovnější byli bodově více, než my neúspěšní. 


Konečné skóre po 1 hodině a 45 minutách hraní:
1. Endymion 55 bodů (žlutý)
2. Korgis 54 bodů (fialový)
3. Lamiicek 47 bodů (zelený) 
4. Deth 46 bodů (červený). 

Žádné komentáře: