sobota 27. listopadu 2010

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Forbidden Island

Forbidden Island kooperativní hra, která mě zaujala ihned po svém vydání. Hru vytvořil Matt Leacock jehož znají fanoušci kooperativní hry Pandemic. Autorství je na této hře poznat ve velké míře, neboť herní principy jsou velice podobné zmiňovanému Pandemicu. Hra byla v roce 2010 nominována na cenu Golden Geek Awards v kategorii Nejlepší grafický návrh, Nejlepší hra pro děti a Nejlepší rodinná hra. Nakonec Forbidden Island vyhrál v kategorii Nejlepší hra pro děti.
Hráči představují dobrodruhy, kteří na tajmeném ostrově hledají čtyři artefakty. Každý dobrodruh má jiné schopnosti, které musí všichni hráči umě zkombinovat, aby se jim podařilo artefakty najít a helikoptérou odletět z potápějícího se ostrova včas.


Hra se mi líbí jak po grafické stránce, tak i herním mechanismem, který skutečně možná až moc připomíná Pandemic, ale obsahuje jiné zajímavé prvky.
Hra je určena hráčům od 10 let.
Počet hráčů: 2-4
Herní doba: 30 min.
Hra se v cizině prodává v přepočtu za cca 300,--Kč, řeknete si super cena, ano to určitě je, vždyť mimo jiné hru si koupíte v odolné plechové krabičce. Ovšem v naší zemi je ke koupi snad jen v jednom e-shopu a to za cenu 475,-Kč. Takovou cenu již neakceptuji a budu doufat, že později půjde hru koupit levněji.
Další negativum je to, že hra není lokalizovaná do češtiny, ovšem byla vydána nedávno, tak se třeba nějaký český vydavatel chopí počeštění.

2 komentáře:

Kent 2004 řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Kent 2004 řekl(a)...

Tak o téhle kooperativce jsem jen málo četl v komentářích na jiném webu. Ano cena je vysoká, nicméně si myslím, (z vlastní zkušenosti) že by se ze zahraničí dala sehnat tak o 50 kč levněji.