sobota 1. října 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Nexus Ops

Roku 2005 vydala společnost Avalon Hill deskovou hru Nexus Ops, která je v současné době na 167. místě žebříčku BGG.

(vydání Avalon Hill)

Každopádně jde o hru, která se mi po grafické stránce nelíbí skoro vůbec, vyjma světélkujících figurek.Ovšem, kvůli tomu bych si hru nepořizoval, on hrát za šera, jen kvůli tomu, abych viděl, že svítí postavičky, to tedy ne. Ani herní mechanismus mě nijak zvlášť neuchvátil, proto mě hra nechává chladným.
Proč tedy o hře píšu? No, hra je až přes příliš vyzdvihována skalními hráči, kteří jsou častými přispívateli serveru Zatrolené hry a hlavně společnost Fantasy Flight Games tuto hru vydá v revidovaném vydání.

Obrázek níže již zobrazuje komponenty ze hry od FFG. Hra Nexus Ops je určena 2-4 hráčům ve věku od 14 let s hrací dobou mezi 45 - 90 min.


Nexus Ops je válečná sci-fi hra. Každá hra je jiná  díky modulárnímu hernímu plánu, který je vytvořen náhodným skládáním šestiúhelníkových dílků mapy. Ve hře proti sobě stojí hráči, kteří představují společnosti, které bojují o nadvládu nad měsícem Rubium Ore, přičemž plní tajné mise, čímž získávají vítězné body. Každý hráč má jinou mimozemskou rasu bytostí, se kterou se snaží eliminovat soupeře v bitvách, díky nimž se také dostává k vítězným bodům a hráč, který první dosáhne počtu 12 vítězných bodů, hru vyhrává.
Vydání, které chystá FFG se na pultech obchodů neobjeví dříve, než v roce 2012 a přinese i několik alternativních pravidel, která dovolí hru modifikovat jako je tomu např. u rozšíření hry Battlestar Galactica.

Žádné komentáře: