úterý 25. října 2011

Report z hraní - Civilizace poprvé ve třech

Dnes jsme poprvé zahráli ve třech budovatelskou hru Civilizace. Jenaaa na obrázku vlevo hrál hru poprvé a vybral si Římany. Já jsem hrál za Rusko a Major na Německo. 


Zpočátku se zejména Ruská říše krásně rozrůstala, ale protože Německo hrozivě zbrojilo, rusové se snažili svou vojenskou sílu držet na vysoké úrovni, co kdyby došlo ke vpádu ze strany bojechtivého Majora. Jenaaa si v poklidu stavěl, se hrou se přece jen seznamoval.
Jenže Major, ač to vypadalo, že jeho vojenská síla ještě není na takové úrovni, aby mohl některého souseda napadnou, i tak se o to pokusil a vcelku dobře se mu dařilo rusy eliminovat a těm nezbylo nic jiného, než zůstat až do konce hry pod tlakem, přičemž jim nezbylo již nic jiného, než se snažit stůj co stůj, udržet krok ve zbrojení se silnějším Německem. Jenaaa se zřejmě domníval, že se ho potyčky sousedů netýkají, ale záhy se přesvědčil, při vpádu na jeho území ze strany Německa, že ani jeho ztráty neminou.


Ač vše vypadalo, že vítězství urvou Němci technologickým vítězstvím, k němuž jim postačovalo vynalézt let do vesmíru, hru ukončilo vítězství vojenské, když vojevůdce Major dobil hlavní město Římské říše.
Po uplynutí 3 hod a 45 minut bylo "vymalováno" a padla domluva, že zřejmě do týdne si hru zopakujeme s tím, že si každý zvolí jiné národy.

Žádné komentáře: