pondělí 10. října 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Pastiche


Jen opravdu málo euro her mě dokáže v poslední době zaujmout. Právě mezi takové hry patří hra Pastiche. O hře jsem již věděl delší dobu, ale pravidla v češtině byla uveřejněna na Zatrolených hrách teprve nedávno.
Hra byla vydána v roce 2011 a stojí za ní Sean D. Mac.Donald. Hra je určena 2-4 hráčům ve věku od 10 let a hrací dobou 45-60 min.


Ve hře získáváte vítězné body zejména za namalování obrazů různých mistrů, které maluje tak, že získáte paletu barev, které dané dílo vyžaduje. K barvám se dostáváte skrze skládání hexových dílků s barvami s jejichž pomocí ze základních barev namícháte ty, které potřebujete. Hra má jednoduchá pravidla, ale vůbec nejde o hru jednoduchou. Pro vítězství ve hře budete muset vynaložit hodně intelektu a zapojit veškeré mozkové závity, aby jste to byli vy, kdo je tím nejlepším malířem.
Na žebříčku BGG je hra sice až na 819. místě, ale to je dáno tím, že jí hodnotilo málo hráčů, vždyť jsem psal, že byla vydána v letošním roce. Časem se hra posune určitě do druhé stovky. No, nemít již tolik her, tak bych o koupi tohoto skvostu popřemýšlel.

Žádné komentáře: