sobota 1. října 2011

Nově v češtině Hobit, USA - otázky a odpovědi, Fresco


Společnost Piatnik vychrlila několik deskových her v naši rodné řeči. Mezi nimi je i dobrodružná hra Hobit od Reinera Knizia. Nejde o hru, která by atakovala horní příčky herních žebříčků, ale já říkám "každá vydaná hra v češtině může přitáhnout lidi k hraní deskovek", tak proč ne.
Ve hře se stanete doprovodem Bilba Pytlíka na cestě za pokladem trpaslíků. Hráči čelí různým překážkám a vylepšují své vlastnosti a pokud v biji zvítězí a posbírají nejvíce drahokamů, stávají se vítězi hry.
Hra byla původně vydána v roce 2010 a je určena pro 2-5 hráčů, hrací doba 45 min. (Hobit na BGG)

Pro změnu další hra v češtině je hrou vědomostní. Jde o další z rodiny her společnosti Albi a v ní si procvičíme  mozkové buňky při překonávání otázek týkajících se USA. Tou hrou jsou USA - otázky a odpovědi. 
Myslím, že není třeba hru nějak zvlášť představovat. Zřejmě každý zná Česko - otázky a odpovědi, tak by šlo o nošení dříví do lesa. Proto berte zmínku o hře, jen jako informaci o novince na trhu. 


Při své cestě po Route 66, si na rozdíl od jiných příbuzných her, můžete vsázet na své vědomosti a přitom vydělávat "tvrdou měnu" americké dolary.

Další hrou vydanou v češtině je, z představený her, zřejmě hra nejzajímavější a tou je hra Fresco. Hra byla původně vydána v roce 2010, na žebříčku BGG si stojí na pěkném 116. místě.
Jde o rodinnou hru pro 2-4 hráče, kteří se snaží získat biskupovu přízeň tím, že restaurujete fresku na stropě renesančního kostela. Vašim úkolem je si správně rozvrhnout pracovní činnosti tak, aby jste zrestaurovali co největší část malby, kdy za každou část získáváte vítězné body. Jde tedy o euro hru, kdy hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů se stává vítězem.
Ještě doplním, že u jedné hry strávíte přibližně 60 minut. Přeji příjemnou zábavu.

Žádné komentáře: