pondělí 3. října 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Wings of War: Deluxe set


Wings of War: Deluxe set je stolní hra s miniaturami letadel zasazená do 1. světové války. Tato verze byla vydána v roce 2007. O hře píši, neboť se blíží vánoční svátky a tak je čas polemizovat nad koupí dárků a právě o této hře jsem začal v posledních dnech uvažovat.
Hru mohou hrát 2-4 hráči ve věku od 6 let s hrací dobou přibližně 30 minut.


Hráči si vyberou letadla a hurá na "oblohu" sestřelit toho druhého. Manévry každého letadla jsou jiné, představuje je balíček karet, který má každé letadlo svůj. V edici věnované 1. světové válce jsou v deluxe setu 4 dvouplošníky. Ovšem v roce 2009 byl vydán deluxe set WW2 věnovaný 2. světové válce a v něm si zase užijeme hru s modernějšími a rychlejšími letadly z dané doby (viz. obrázek níže).


K jmenovaným deluxe setům byla vydána spousta rozšiřujících balení, která obsahují nové modely letadel s balíčky karet manévrů. Mimo to se dá zakoupit i mapa, na které potom můžete své bitvy odehrávat, pokud vám není dost dobrý stůl, který máte doma.
Pravidla se dají stáhnou ZDE k setu z 1. sv. války. K balení z 2. sv. války pravidla přeložena do češtiny nejsou a i to je jeden z důvodů, proč váhám s koupí WW2 edice. Přitom bych raději měl právě letadélka z tohoto období, než z války 1. světové.

1 komentář:

Hra s letadly řekl(a)...

Páni, deskovka s letadly, to je úlet. Díky za tip. Přítelkyně nevěděla, co mi dát k narozeninám, teď už vědět bude.