pondělí 7. května 2018

Co takhle zkusit... Dragon Castle (Dračí palác)

Hra Dragon Castle je inspirována hrou Mahjong Solitaire, což jsem ovšem snad ani nemusel zmiňovat, protože to je každému jasné už při prvním pohledu na tuto abstraktní hru.


Hra je určena pro 2-4 hráče s hrací dobou 30-45 minut. Jde o rodinnou hru, kterou si mohou zahrát děti v pohodě od 8 let.
Ve hře hráči odebírají dlaždice z centrálního herního plánu "Dračího hradu" a umisťují je na svoje hrací desky. Přitom se je snaží umístit tak, aby jim přineslo jejich umístění co nejvíce vítězných bodů. Samozřejmě, že jak odebírání, tak následné umisťování má svá pravidla, ale vězte, že to není nic složitého. Důležitý je každopádně výběr dlaždic, které umisťujete a místo jejich umístění, protože v době, kdy dojde ke spojení nejméně 4 dlaždic stejné barvy, tak se vyhodnotí a hráč získá body. Spojením se má na mysli, když dlaždice spolu sousedí alespoň jednou hranou. Ovšem hráč by se měl snažit o to, aby došlo ke spojení více dlaždic, protože nejvíce bodů se dostane při spojení 8 dlaždic a to už chce trošku přemýšlení při umisťování.


Variabilita hraní je zaručena kartami, které přinášejí do hry různé další mechaniky bodování. Těchto karet je opravdu hodně a přitom se v každé hře používá taková karta jen jedna. Dále je možné na začátku hry Dračí hrad stavět do různých tvarů, což přináší další vítanou změnu, pokud mají hráči odehráno hodně partií.
Hra se mi na první pohled zalíbila, a to zejména po shlédnutí videa ZDE. Co mě ale překvapilo je její cena, která je okolo 1200,-Kč. Zřejmě za to mohou právě kvalitní hrací kameny. Hra Dragon Castle bude dostupná v červenci a není lokalizována do češtiny. I když hrací materiál neobsahuje text, tak by stačilo mít přeložena pravidla.

Žádné komentáře: