úterý 10. listopadu 2020

Tipy na dvě nové, přitom levné eurovky v češtině: Sierra West a Naše osada

Obě euro hry jmenované v nadpisu jsou k předobjednání na Tlamagames.com. 

Sierra West

Hra, která je určena pro 1-4 hráče s udávanou hrací dobou 40-60 min. nás zavede do 40. let 19 stolení na Divoký západ. Ve hře stojíte v čele expedice pionýrů, které budete využívat k hraní různých akcí. Stěžejní jsou ovšem ve hře karty, které jsou více účelové (např. jako ve hrách Západního království) a na začátku hry tvoří horu, ze které jsou postupně odkrývány. 
Vy jako hráči na začátku každého tahu uspořádáte tři karty do své hrací desky, kde jsou karty částečně překryté a tím určujete, jaké akce budete mít k dispozici. Při odhalování a získávání karet z hory se postupně dostáváte k zajímavějším možnostem a hráč, který je lépe využije vyhraje hru. 

Tato hra není zajímavá jen výše uvedeným, tedy horou, která je tvořena kartami akcí, které postupně hráči získávají, ale dále tím, že ve hře jsou celkem čtyři moduly (obrázek níže), které se vždy hrají samostatně. Jsou dostatečně odlišné a zajímavé k tomu, aby znovu hratelnost byla vysoká.
Hra má také pěkný kabátek, tedy aspoň mě se líbí jak je graficky zpracovaná. No a další příjemnou věcí je to, že bude v češtině a to nyní v předprodeji dokonce za cenu 719,-Kč. Jde o hru, která byla vydána v roce 2019. 

Naše osada

Původní název Little Town je o dva roky starší než Sierra West. Byla vydána v roce 2017, ale česky přijde na náš trh až nyní. 
Jde o hru pro 2-4 hráčů s udávanou hrací dobou 30-60 minut. Ve hře objevujete neprozkoumanou zemi, ve které budete mít za úkol budovat města, ale na jejich stavbu, jak už to tak bývá, musíte shromáždit zdroje. Ve hře vyhraje zručnější stavitel. 

Hra je opět systém umisťování dělníků, kteří budou sbírat zdroje a aktivovat postavené budovy, nebo nové budovy stavět. No a právě za stavění budov, využívání jejich schopností a plnění cílů budete získávat vítězné body.
Hra je určena pro mladší publikum, než dříve zmiňovaná hra Sierra West.
Cena hry v předprodeji je pěkných 679,-Kč. 

Žádné komentáře: