pondělí 11. prosince 2017

Co takhle zkusit... Euphoria: Cestou k lepší dystopii

Dnes tu mám krátké povídání o hře Euphoria: Cestou k lepší dystopii. O této hře, jejímž autorem je Jamey Stegmaier se zmiňuji právě proto, že jde o dílo autora úspěšné hry Scythe a je nyní k dostání za zanedbatelnou cenu.


Právě ruka Stegmaiera je na této hře vidět a hráči Scythe si všimnou určitých podobností. Abych nezapomněl zmínit cenu této hry, kterou vydal Blackfire v češtině, tak vězte, že ji lze pořídit už za 398,-Kč (dne 11.12.2017) viz. odkaz ZDE.
Jde o hru pro 2-6 hráčů s udávanou hrací dobou kolem 60 minut. Základem herního mechanismu je umisťování dělníků, které představují kostky. Hodnoty na kostkách představují dělníkovy vědomosti, které v průběhu hry porovnáváte s vědomostmi dělníků soupeřů.
Dále máte k dispozici elitní rekruty, které můžete využít k dosažení určitých milníků ve hře.
Vašim cílem je potom uchvácení země formou územní převahy, které docílíte vybudováním trhů. Dále se můžete soustředit na shromažďování předmětů, po kterých prahnout vůdcové dystopií.
Hra končí v momentě, kdy některý z hráčů umístí všechny své žetony autority, ten se stává okamžitě vítězem.


Hra v roce 2013 dokonce byla mezi nominovanými hrami na BoardGameGeek na cenu za inovace. V žebříčku tohoto webu je na celkovém 301 místě a mezi strategiemi na místě 213. Ovšem v mnohých diskuzích narazíte na to, že jde o hru nevyváženou, kde některé strany jsou o dost silnější než ostatní. Pokud z toho nemáte strach, potom nejde než říct "rychle objednat".

Žádné komentáře: