úterý 5. prosince 2017

Co takhle zkusit ... Rising Sun (datum vydání 2018)

 

Hra, která se na pulty obchodů dostane až v polovině roku 2018, ale v češtině díky společnosti Blackfire, je hra od mého, zejména dříve velmi oblíbeného designéra Erica M. Langa (Warhammer Invasion, Chaos in the Old World, Arcadia Quest, Blood Rage).
Vězte, že dostanete opět obří krabici, ve které budou krásné figurky, neboť za hrou stojí společnost CMON.


Hra je určena pro 3-5 hráčů s hrací dobou 90-120 minut. Jak to už bývá u her, kde není varianta pro dva hráče, tak i zde bude kladen větší důraz na diplomacii, a nejen na boj samotný.
Hra je o putování po feudálním Japonsku, které je doprovázeno vyjednáváním a bojem v zemi, do které se vrátili staří bohové.
Hráči ovládají jeden z pěti klanů, který mají předem dané území, na kterém začínají hru a stejně tak i počáteční hodnotu slávy. Hra samotná probíhá celkem čtyři roční období, přičemž na konci zimy bude určen vítěz. Období samotné je vždy rozděleno na dvě fáze a to fázi politickou, kdy se domlouvají aliance a na fázi bojovou, kdy dochází k roztržkám mezi jednotlivými klany.


Hra byla společností CMON uvedena prostřednictvím Kickstarteru a pokud se chcete podívat, co vše bylo k dispozici, stačí kliknout na odkaz.
Pokud jde o mě, tak se s určitostí seznámím s pravidly hry a podle toho, jak mi bude připadat hra zajímavá po herní stránce, tak se rozhodnu, zda se objeví v mé sbírce deskových her.




Žádné komentáře: