neděle 10. prosince 2017

Co takhle zkusit... Kmotr: Impérium Corleonů


Není tomu tak dlouho, co společnost Blackfire uvedla na náš trh v české lokalizaci hru autora Erica M. Langa s názvem Kmotr: Impérium Corleonů.
Vzhledem k tomu, že hru vydala společnost CMON, tak hra ad. 1. obsahuje nemalé množství pěkných firurek, ale ad. 2. cena hry je vzhledem k celkovému obsahu, podle mého soudu, poměrně vysoká a to nad 1800,-Kč.


Hra samotná je určena pro 2-5 hráčů s hrací dobou 60-90 min. pro děti od 14 let.
Hráči se ve hře ujmou jedné z pěti rodin, které obsahují vždy postavy Dona, konsiliéra, následovníka a 3 gangstery. Hra je rozdělena na celkem 4 akty, které jsou dále děleny na jednotlivé herní fáze. Ve hře se objevuje i postava samotného Dona Corleoneho, která slouží jako ukazatel aktů, dále je tu i žeton policejního auta, které označuje fáze hry a potom hra obsahuje i žeton koňské hlavy, který má u sebe první hráč.
Ve hře je zásadním prvkem ovládání jednotlivých čtvrtí, k čemuž dochází vysílám jednotlivých postav, navštěvování dostupných budov a nakonec zejména praní špinavých peněz. Krom toho se ve hře dopouštíte vydírání, vybírání výpalného, shánění nelegálního zboží a podplácení. Samozřejmostí je potom plnění přání Dona Corleoneho.
Hráč, který na konci hry má nejvíce vypraných špinavých peněz ve svém kufříku, splnil nejvíce zakázek (co čtvrť, to 5 Dolarů) a ovládá nejvíce čtvrtí (co čtvrť, to 5 Dolarů) se stává vítězem.


Hra samotná je v podstatě klasický worker placement vystavěný na příběhu Kmotra a nebýt hra za tak vysokou cenu, dal bych jí šanci a pořídil si ji.

Žádné komentáře: