sobota 23. června 2018

Co takhle zkusit... Dice Forge


První, co vás na hře Dice Forge zřejmě zaujme je systém "zakostkování" hracích kostek. Tedy hned vedle velmi pěkného, až pohádkového vzhledu hry samotné, doplněné o skvělý a funkční insert.


Hra samotná je situována do fantasy světa, ve které hráči představují hrdiny, kteří soupeří o body slávy. Přičemž při hře hází svými kostkami, ze kterých získávají zlato, sluneční střepy a měsíční střepy. Za zlato hráči vylepšují kostky a za střepy nakupují karty - provádějí hrdinské činy.



Hra je určena pro 2-4 hráče ve věku od 10 let s hrací dobou okolo 40 minut. Hra se skvěle hodí pro rodinné hraní a hraní s nováčky na poli deskových her. Dice Forge je velice přístupná hra s jednoduchými pravidly a herním mechanismem, který zaručuje, že jsou všichni hráči stále ve hře a nikdo nemusí dlouhé minuty čekat na odehrání hráče před ním.
Dice Forge je také velmi zajímavý vylepšování kostek, kterými hráč hází. Hráč tak může zvýšit své příjmy, pokud mu to padá a být tak před ostatními hráči.


Skvěle funkční je u hry také insert, který zobrazuje chrám a v něm jsou velmi funkčně uloženy jednotlivé komponenty.
Hra se dá pořídit za 950,-Kč a na našem trhu ji v češtině vydala společnost Blackfire. Herní komponenty neobsahují žádný text.
Na serveru Board Game Geek je hra v celkovém pořadí na 335. místě a mezi rodinnými hrami na místě 49.

Žádné komentáře: