čtvrtek 14. června 2018

Report z hraní: Lords of Hellas

Už 12.6.2018 se ve fantastickém světě plném mytologie střetli Achilles (Major), Perseus (Deth), Odysseus (Endymion) a Héraklés (Pavel), kteří urputně bojovali o slavné vítězství celé dvě hodiny a tři čtvrtě.


Boj to nebyl vůbec lehký. Všichni jsme hrálo Lords of Hellas poprvé a i přes to, že pravidla hry, která se člověk musí naučit jsou jen o 11 stránkách, tak se v nich nic neopakuje a tak člověk musí při čtení dávat velký pozor, aby byl na hraní řádně připraven.


Na začátku neměl nikdo z nás jasnou představu, jakým směrem se bude při hraní ubírat a na jakou vítěznou taktiku bude hrát, to se v podstatě vykrystalizovalo až tak po hodině hraní, kdy bylo jasné, že Major bude chtít dostavět a udržet region s monumentem. Pavel viděl velkou šanci na severu, kde byl osamocen a uvažoval o vítězství přes obsazení dvou území. Já až v samém závěru, kdy již byl monument dostavěn, jsem zkusil dvakrát neúspěšně ovládnout region s pátým chrámem, což se mi ovšem nepodařilo. Stejně tak, zejména díky mně, se Pavlovi nepodařilo získat dvě území. Endymion se zase snažil opakovaně útočit na Majora, aby byl on tím, kdo po třetím kole bude ovládat region s monumentem, ale ani on nebyl úspěšný a tak se vítězem stal Pán kempení - Major.


O Lords of Hellas jsem toho měl před hraním samotným již dost nastudováno, zejména z videí a musím potvrdit, že je zde skutečně dost důležité sledovat úmysly protivníků, na které je třeba zavčasu patřičně reagovat a to buď tak, že se hráč vrhne směrem k vítězné strategii, která ho přivede k výhře dřív, nebo velice brzy se musí snažit překazit strategii, kterou se snaží vyhrát soupeř.
Ač není hra Lords of Hellas z nejlevnějších, ba naopak, tak mohu říci, že koupě nelituji a brzy se na hrací stůl dostane opět.

Žádné komentáře: