středa 27. června 2018

Co takhle zkusit... Ex Libris

Jako sběratel vzácných a cenných knih v prosperující vesnici se účastníte soutěže o velkého knihovníka, kterou vyhlásila rada starosty vesnice. Tato pozice bude udělena nejkvalifikovanějšímu vesničanovi, a když budete dostatečně šikovní, tak to bude právě vy, kdo soutěž vyhraje.


Ex Libris je hra, která se dostane v češtině na pulty našich obchodů v letošním roce díky společnosti REX hry. Hra je určena pro 1-4 hráče s časem hraní 30-60 minut a doporučeným věkem hráčů od 12 let.


Pokud chcete překonat vaši konkurenci, potom musíte vysílat své asistenty do vesnice, aby objevily ty nejpůsobivější kousky. Přitom zdroje nejkvalitnějších knih jsou vzácné, proto musíte být ve správný čas na správném místě, když se objeví.
Protože do týdne dorazí oficiální inspektor starosty, který přijde posoudit vaši knihovnu, kde musíte mít vše řádně uspořádané, tak vše musíte průběžně kontrolovat, aby byly knihy řazená např. podle abecedního seznamu, stability knih v knihovně, druhu knihy apod.
Jen jeden nejšikovnější se stane vítězem.


Na tuto hru jsem opravdu zvědavý. Líbí se mi jak vypadá a i téma se kterým pracuje. Až budou dostupná pravidla v češtině, tak si samozřejmě udělám mnohem přesnější obrázek o tom, zda se hra objeví v mém wish listu.

Žádné komentáře: