neděle 3. června 2018

Co takhle zkusit: Great Western Trail rozšíření Rails to the North (Cesta na sever)

V letošním roce bude k dispozici (nikoli v naší mateřštině) rozšíření ke hře Great Western Trail: Cesta na západ, které ponese název Cesta na sever. Vzhledem k tomu, že materiál je jazykově nezávislý, tak stačí mít přeložena pravidla a potom se každý vlastník základní hry může pustit do objevování severu. 

Zásadní je zde nový rozšiřující herní plán, kterým se překryje část původního herního plánu, kde jsou zastávky v různých městech, kterých je na této trase nyní o dvě méně. Ovšem v horní části plánu přibyla další města, kam lze krávy dovézt. Pro to budou muset hráči využívat novou pomocnou akci, která má svou destičku a přikládá se k herní desce hráče. Jde o akci, kterou hráči umisťují pobočky (kostičky) a díky nim se dostanou do blízkosti nových destinací, kam krávy lze po železnici dodat. Dále si hráči zpřístupní další bonusy, které se v místech budování poboček nacházejí viz. obrázek výše.


Musím se přiznat, že co o rozšíření vím, tak jsem poněkud rozpačitý a nevím, zda bude mít smysl jej pořizovat. Mám obavu, aby ostatní pomocné akce nepřišly v niveč, když se hráči budou chtít, případně muset sunout na severovýchod USA.

Žádné komentáře: