pátek 7. června 2024

Co takhle zkusit deskovou hru Poslední holka

Poslední holka je desková hra řízená kartami určená pouze pro jednoho hráče u které strávíte 20-60 minut a je určena hráčům starším 14 let a fanouškům hororů zvlášť. Hru v letošním roce přinese v češtině na náš trh vydavatelství REXhry. K dispozici v češtině bude celá první série, tedy základní hra a k tomu celkem pět rozšíření. Alespoň jedno z nich pro hraní potřebujete, aby jste byli schopni hru hrát. 


Ve hře se ujmete "křehké" dívky, kterou se snaží zabít šílený vrah. Během hraní budete zachraňovat další přeživší, vybavovat se předměty a zbraněmi. 


Jak jsem výše naznačil, tak si pro hraní musíte pořídit základní krabici, která obsahuje společné komponenty pro další hraní s rozšířeními, kterými jsou "filmy", které si můsíte pořídit. Staží jeden film, aby jste si hru zahráli. Filmy obsahují další rozličné komponeny, které vám přináší rozličné zážitky díky různým příběhům, dvěma různým posledním holkám, jednomu vrahovi a jedné nové lokaci, kde se děj bude odehrávat. 


Pro hraní si vybere poslední dívku, vraha a lokaci a připravíte na hraní komponenty s tím související, zejména karty, figurky všech zúčastněných postav apod. Ve fázi akcí hráč hraje karty z ruky, přičemž jejich hraní je zpravidla doprovázeno hodem kostkami. Tímto způsobem se snažíte vraha zabít. Ovšem při hraní akcí vám ubýhá čas, kterého není nazbyt. 
Po fázi akcí nastává fáze plánování, kdy hráč nakupuje karty. Nákup karet vás stojí drahocený čas. 
Další fází je fáze vraha, kdy se vrah pobybuje a hraje své akce na základě karet a jeho desky vraha. 
Poté následuje fáze paniky, kdy se pohybují přeživší v závislosti na tom, zda objevili v okolí oběť. 
Poslední je fáze údržby, kdy se hra připraví pro další pokračování.


Cena jednotlivých krabic není ještě známa, ale pokud budu vycházet z ceny anglické verze, potom každá krabice bude stát lehce nad 400,-Kč. 
Celkem bude vydáno pět filmů a základní sada - přehrávač. 


Nakonec pro navození atmosféry přidám názvy jednotlivých příběhů: 
- Masakr v posvátnách hájích
- Prokletá pouť
- Duch v panství Křížů
- Hrůzné sny v Javorové ulici
- Krvavý hezký stezky


Jakožto fanouška žánru horor mě tato hra láká, ale vím, že sólo mě nebaví příliš hrát, tak vám nevím. Prodej hry je zatím daleko, zřejmě až na konci podzimu, tak mám o čem přemýšlet. 

Žádné komentáře: