čtvrtek 6. června 2024

Co takhle zkusit karetní hru Mozkožrout


Karetní hra pro dva hráče s krátkou hrací dobou mezi 15-25 minutami a příjemně barevnou grafikou, tak to je v současné době velmi oblíbená hra Mozkožrout, kterého na náš trh přinesli  REXhry. Původní rok vydání hry je 2022.


Základní hra obsahuje 48 hracích karet, 4 karty mozkožroutů a počítadla životů pro každého hráče. Doporučený věk hráčů je od 8 let. 


A jak se Mozkožrout hraje? Hráči mají na začátku hry na stole k dispozici vyložené dva mozkožrouty, což jsou karty, díky kterým mohou ovládnout právě vyloženou kartu protihráče. Po použití o mozkožrouta hráč přijde. 
Na začátku hry mají hráči v balíčku celkem pouze deset karet, ze kterých si pět doberou a s těmi hrají, přičemž po zahrání karty si dobírají do pěti karet. 
Hráči se střídají v tazích, kdy vykládají karty z ruky pro jejich efekty nebo mohou zaútočit některou z vyložených nestvůr na protihráče. Ten má možnost se bránit a pokud je jeho síla nižší nebo stejná, tak odchází ze hry a v případě remízy odchází ze hry i útočící nestvůra. V takovém případě neztrácí život. Ten ztratí, pokud se nebrání. Vždy vítězí nestvůra s vyšší silou.  
Na počítadle životů mají hráči na začátku hry nastaveny tři životy a když o ně přijdou, prohrávají hru. 



Ke hře bylo vydáno i několik rozšíření, přičemž jejich soupis s cenou najdete na konci článku. Já bych zde zmínil dvě větší samostatně hratelná rozšíření, která nesou podtitul Za hranice evoluce a Za hranice věčnosti. Tato rozšíření jsou stejně nabitá jako základní hra a tak i cenovka je shodná. Důležité je, že jsou samostatně hratelná a na rozdíl od základní hry obsahují i přehledové karty, což se u hry hlavně zpočátku hodí. Mozkožrout: Za hranice evoluce potom přichází s jednou hodně zajímavou mechanikou evoluce, kdy se vaše bytost vyvíjí v silnější. Za hranice věčnosti zase pracuje s odkládacím balíčkem. 



Cena základní hry se pohybuje stejně jako cena rozšíření Mozkožrout: Za hranice věčnosti i Mozkožrout: Za hranice evoluce na hodnotě 425,-Kč, menší rozšíření Noví poddaní, které obsahuje celkem 28 karet stojí okolo 265,-Kč a minirozšíření s promo kartami, které nese název Mozkožrout: Minirozšíření 2022 stojí okolo 175,-Kč a obsahuje 10 unikátních karet.


Žádné komentáře: