pondělí 14. září 2020

Report z hraní... Lewis and Clark: Cesta na Severozápad

Celkem 90 minut nám zabralo 9.9.2020 hraní velmi zajímavé a zábavné hry Lewis and Clark: Cesta na Severozápad. Hru vlastní Endymion  a další kdo ji s námi hrál byl Jenaaa. Snad ani nestojí za zmínku to, že se přihlásil na hraní i Martin, který (jak se stává jeho zvykem) na hraní zapomněl. 


Dost velká škoda, že již není tato hra k sehnání na našem deskoherním trhu a fakt nechápu, stejně jako u mnoha jiných euro her, proč se nechytila. 


Jenaaa byl na tuto hru natěšen a bylo taky vidět, že asi pomohla malá domácí příprava (trochu seznámení s pravidly předem), když od začátku postupoval na Severozápad, jako nikdo další. Endymion mu ovšem docela dobře sekundoval. Zato já jsem se pohyboval jednou sem, podruhé tam (tedy zpět). Ale hra ubíhala a Endymion udělal nějaký ten pěkný tah, díky kterému se posunul o hodně polí dopředu a Jenaaa byl už jen v závěsu. Do konce hry jsem ho dokonce dohnal i já. Nic se ovšem nezměnilo na tom, že hru do vítězného konce dotáhl Endymion. Jeho část herní plochy vidíme na horním obrázku, mou zase na tom dole. 


Jak vidno, hru jde hrát dost různými způsoby.

Žádné komentáře: