středa 3. února 2021

Co takhle zkusit: Res Arcana

 

V březnu letošního roku bude k dostání karetní hra Res Arcana, kterou v češtině přinese společnost  Blackfire.  
Jedná se o karetní hru s využíváním surovin pro 2-4 hráče, přičemž na serveru BGG je udáváno, že je nejlepší hrát ve dvou. 

Herní doba je 20-60 minut. No a hru doporučují pro hráče od 12 let věku. Na to, že hru v předprodeji téměř všude najdete za 809,-Kč, tak neobsahuje přehršel komponent. Karet najdete v balení celkem 60, k tomu 30 žetonů esencí od každého z pěti typů a pak už jen něco málo dalších komponent. Ovšem co je pěkné, tak plastový vyjímatelný pořadač na žetony esencí, který vidíte na obrázku níže. 

Mně hra zaujala grafickým vyvedením karet a proto se zde o ní zmiňuji. 
Ve hře samotné jako hráči představujete čaroděje, kteří soutěží o moc v království. Ve zkratce hrajete na co největší zisk vítězných bodů, které získáváte díky vykládání karet. Na těch jsou uvedeny různé schopnosti a s jejich pomocí získáváte esence. Za ně potom můžete platit nákup karet, případně platíte tapnutím konkrétní karty. 
Hra končí v momentě, kdy se některému z hráčů podařilo dosáhnout 10 nebo více vítězných bodů, které má ve fázi kontroly počtu bodů. Hráč, který má nejvíce vítězných bodů vyhrává. 

Teď už se jen zmínit, zda si mám v plánu hru pořídit. No, nevím nevím. Dá se říci, že hra není pro mě nijak zvlášť přitažlivá, pokud beru herní mechaniku, ale fakt se mi líbí graficky. Budu ještě zvažovat, zda pořídit, ale protože v jednom e-shopu (zkuste Heureku) je v předprodeji za 719,-Kč, tak ... tak se uvidí. 

Žádné komentáře: