čtvrtek 18. února 2021

Co takhle zkusit: Tank Duel - Enemy in the Crosshairs

Vzhledem k tomu, že se společnost Fox in the Box rozhodla lokalizovat do češtiny hru Tank Duel: Enemy in the Crosshairs, tak si ji zde trošičku představíme. 

U hry je udávána hrací doba mezi 60-180 minutami, přičemž ji může hrát 1-8 hráčů, při doporučeném věku 12 let a více. 
Jde o taktickou scénářovou hru, ve které se odehrává tanková bitva na východní frontě 2. světové války. Hra je řízena kartami, díky kterým např. přesouváte svůj tank do krytu, střílíte nebo obsahujete klíčové pozice a ničíte nepřátelské tanky. Za obsazování pozic a ničení tanků potom získáváte vítězné body. 


Během jednotlivých kol, na která se hra hraje si hráči nejprve doberou karty. Následně si zvolí po jedné kartě, aby se určila iniciativa. Následuje další fáze, ve které se hrají akce jednotlivých tanků a poté mohou na bojiště dorazit posily, pokud došlo ke zničení nějakého tanku. 

Hra skončí po dobrání balíčků karet v momentě, kdy je otočena karta, která hru ukončuje. Sečtou se vítězné body a určí se vítěz. 

Tato hra mě v současné době příliš neláká. Počkám si ovšem na zveřejnění pravidel v češtině a až je prostuduji uvidím, zda nakonec půjde o hru, kterou bych si měl pořídit. 

Žádné komentáře: