pondělí 4. října 2021

Co takhle zkusit: After The Empire

Hra vydaná v roce 2021 od naprostých nováčků v deskoherní branži, ovšem se zajímavým ztvárněním a tématem, tak to je hra After The Empire, u které tajně doufám, že ji některý z českých vydavatelů uvede na náš trh v českém jazyce. 

Hra na někoho může na první pohled působit jako stavebnice, v níž hráči staví svůj hrad. Takový lidé vlastně ani nebudou daleko od pravdy, i když vy jako hráči sice svůj hrad skutečně stavíte a vylepšujete, ale to proto, aby jste se dokázali ubránit útokům nepřátel. 

Hra After The Empire vychází ve dvou verzích, přičemž Deluxe verze obsahuje plastové figurky a další "vylepšené" komponenty. Já bych si asi vystačil s dřevěnými komponentami. 

Hra je určena pro 2-4 hráče s hrací dobou 60-120 minut a jedná se o euro hru s doporučeným věkem hráčů od 13 let. 
Hra využívá mechanismus umisťování dělníků a správy zdrojů, přičemž zasazení hry je do středověku. Hráči ve svých tazích umisťují na hrací plán na místa pro akce své pracovníky. Následně hráči sklízejí jídlo ze svých okolních zemí a poté se připravují na boj. Během toho jsou odhalovány karty nepřátel, které udávají jejich počet a směr útoku. Následně dojde k útoku na hráčovu pevnost a poté, když dojde k devastaci takové pevnosti, nezbývá, než se pustit do oprav. Hráč, který našetří nejvíce zlata hru vyhrává. 

No, nechám se překvapit, zda třeba Tlama games nebude tím vydavatelem, který by hru lokalizovat. Pokud by tomu tak bylo, neodolám. 

Žádné komentáře: