pátek 8. října 2021

Report z hraní... Mombasa (7.10.2021)

V plném počtu s Endymionem (žlutý), Lamiickem (modrý) a Kubou (fialový) jsme po dost dlouhé době zahráli mou oblíbenou Mombasu. 

Kuba a Lamiicek hráli hru prvně, Endymion hrál Mombasu teprve podruhé. 
Skvěle hru rozehrál Kuba s Endymionem, kteří investovali společně do společnosti v Káhiře. Lamiicek a já zase do společnosti v Saint-Louis. Záhy ovšem Endymion investoval i v Kapském městě a Mombase. 

Všichni jsme se snažili si rozšířit možnost vykládání více karet, než hra na začátku umožňuje. Ač byl Lamiicek tím, kdo jako první mohl vykládat pět karet, tak to, že si dostatečně nerozšířil možnost výběru karet v ruce nákupem nových karet, tak mu takové rozšíření nepřineslo kýžený efekt. 
Kuba se v počtu akcií, které získal na bočním ukazateli, dostal na maximum. Jako jediný z nás vystoupal na některé ze stupnic až na vrchol. To, že on i Lamiicek hráli v podstatě pouze na zisk akcií v jediné společnosti, tyto dva hráče dohnalo a vítězství se nedočkali. 

Po sečtení konečného skóre se ukázalo, v rozporu s všeobecným očekáváním, že vyhrál zelený hráč, tedy já. Lamiicek i já jsme se totiž domnívali, že zvítězí Kuba. Ostatní tři hráči měli mezi sebou bodový rozdíl dva body. Hru jsme si užívali přesně dvě hodiny hracího času. Lamiicek a Kuba se vyjádřili, že by si hru co nejdříve zahráli znovu. 

Konečné skóre:
1. Deth 113 bodů
2. - 3. Kuba a Endymion 101 bodů
4. Lamiicek 99 bodů. 

Žádné komentáře: