pondělí 18. října 2021

Co takhle zkusit: Ostrov koček

Blíží se vánoční svátky a někteří rodičové budou vymýšlet, jakou deskovou hru si pořídit pro hraní s dětmi od věku nějakých 8 let. Aby hra neměla složitá pravidla, byla roztomilá, měla zajímavý herní mechanismus a vypadala hezky s tím, aby i komponenty byly kvalitní. 
Tak výše uvedené by určitě měla splňovat hra Ostrov koček, kterou u nás vydal v češtině Mindok.

Hru Ostrov koček si užijete v počtu 1-4 hráči s hrací dobou 60-90 minut. Pokud si pořídíte i rozšíření "Pozdě, ale přede", potom můžete hrát až v 6 lidech. Hra původně byla vydána přes platformu Kickstarter, kde byla velice úspěšná a hru si zde pořídilo přes 12 tisíc hráčů. Vybraná částka přesáhla 1 mil. Liber. 

Ve hře Ostrov koček máte za úkol nalodit co nejvíce různě barevných koček na svou loď. Kočky ovšem nalodíte pouze tak, že je nalákáte na ryby, potravu kterých získáte na začátku kola 20 a slouží také k placení za draftované karty. Kočky jsou ve tvaru "tetrisových dílků" a musíte je co nejefektivněji naskládat na palubu. K tomu mimo jiné využíváte i karty, které jste získali v draftu a také pomocí těchto karet získáváte body přes karty osobních a veřejných úkolů. Při ukládání dílků na palubu se snažíte o to, aby byla paluba zaplněna kočkami co nejvíce a přitom se snažíte zakrývat políčka, na kterých se nacházejí myši. První dílek kočky ukládáte podle své vůle, další již musí sousedit s dříve uloženými. 


Ostrov koček jsem zatím nehrál, ale i tak si troufnu tvrdit, že spolu s Kvedlaly z Kvedlinburku jde o skvělý tip na hru pro rodinné hraní. Cena hry je okolo 1300,-Kč za základní hru a okolo 600,-Kč za rozšíření.
Krom toho společnost Mindok minulý týden oznámila, že ke hře vydá ještě další dvě rozšíření. Tedy milovníci koček se mohou těšit například na koťátka viz. obrázek níže. 


Žádné komentáře: