pondělí 4. července 2022

Report z hraní... Architekti Západního království (30.6.2022) se všemi rozšířeními

Na neoprenové podložce s využitím všech rozšíření jsme si s Kubou a Lamiickem zahráli Architekty Západního království. Bylo to naše první hraní s posledním rozšířením Majestátní monumenty. 


Hru už dost zajímavě obohatilo rozšíření Rozkvět řemesel, ale protože i s ním hra není zdaleka tak složitgá jeko např. Paladinové Západního království, tak jsem se rozhodl pořídit i rozšíření Majestátní monumenty. I toto rozšíření je dost zajímavé, ale když člověk nechce, tak samozřejmě nemusí využívat jeho možností. Ovšem jsou tu také princezna a šmelinář a ty už ovlivňují hru každého hráče, protože ovlivňují políčka na kterých se právě nacházejí. Člověk má díky tomu další možnosti k různému kombení akcí. 

Já a zejména Kuba jsme se snažili ve hře hodně přispívat při stavbě katedrály. Kuba také využíval hojně políčka výběrčího daní. Já s mincemi neměl žádný problém, hlavně na začátku hry jsem jich měl více než dost díky své postavě. Snažil jsem se být také nejvýše na stupnici vlivu, za kterou jsou na konci hry čtyři body.
Lamiicek využíval černý trh, zajímal služebníky a opatřoval si učedníky. Jako jediný z nás postavil jeden div. 

Nakonec se ukázalo, proti mému původnímu předpokladu, tedy, že je třeba hrát na stavbu katedrály (aspoň trošku), že toto není třeba, protože Lamiicek, i když nezvítězil, tak byl jen kousíček od prvního místa. I poslední Kuba, který určitě udělal nešťastnou nejednu ze svých fanynek, byl na dosah lepších protihráčů. 

Konečné skóre po 90 minutách hry:
1. Deth 38 bodů (Ludvík)
2. Lamiicek 37 bodů (Isabela)
3. Kuba 35 bodů (Leopold). 

Žádné komentáře: