středa 6. července 2022

Report z hraní... Král je mrtev (5.7.2022)

Hned dvakrát po sobě a tentokrát ve třech jsme si zahráli hru Král je mrtev. 

Já s Lamiickem jsme hráli hru před čtyřmi dny, Kuba byl u hry nováčkem a tak jsem mu rychle vysvětlil pravidla, zejména upozornil na vítězné podmínky, aby věděl co má ve hře dělat a mohlo se jít na hraní. 

Už dopředu můžu říct, že hra byla velice napínavá a to jak ta první, tak ta druhá a u obou došlo k tomu, že při mém posledním hraní karty jsem se jen rozhodoval o tom, komu pošlu do vínku vítězství s tím, že já již nejsem schopný zvítězit. Ano, i takové situace může hra přinést. 


Na obrázcích výše vidíte jak se situace na mapě vyvíjela až do konce hry, kterou vyhrál po 30 minutách Lamiicek na korunovaci velšanů. Zde to bylo o fous a Lamiicek zvítězil jen a pouze díky druhé dodatečné podmínce pro vítězství a tou je, že jako první odehrál všechny hrací karty. Na fotce nahoře vidíte, že jsme všichni měli stejný počet velsských stoupenců. 

Druhá hra popsaná na fotkách vypadala takto:




Opět zvítězil Lamiicek na korunovaci, tentokrát díky tomu, že měl nejvíce skotských stoupenců. Hra opět trvala nějakých 30 minut. 
Hra Král je mrtev se nám všem moc líbí a doporučuji každému hráči, který si chce užít hru s jednoduchými herními mechanismy, ale dobře vymysleným systémem, který dá pokouřit šedým buňkám mozkovým. 

Žádné komentáře: