čtvrtek 21. července 2022

Report z hraní... Studená válka 1945-1989 (20.7.2022)

Prvně jsem hru Studená válka 1945-1989 hrál s Endymionem 28.12.2012. Od té doby jsem hru hrál ještě šest krát, z toho dvakrát s Jenaaaou a zbytek s Endymionem. Nejdelší hra nám trvala 3 hodiny a 45 minut. Nejkratší byla jen 45 minut. No a včera jsme dali další rekord, tentokrát s Lamiickem, když jsme hráli celkem 3 hodiny a 55 minut, přičemž jsme se dostali až do desátého kola hry. 


Já jsem se ujal USA, Lamiicek ovládal SSSR. Až do závěru války, tedy do osmého kola, jsme se o body přetahovali tak, že chvilku vedl jeden, potom zase druhý. Ovšem později v závěru války již měl dost bodů na své straně Lamiicek a tak mu neudělalo žádný problém zahrát kartu "Válečné hry". V době zahrání mělo SSSR dvanáct vítězných bodů a tak v klidu ukončilo hru a zvítězilo nad USA s šesti posbíranými vítěznými body. 


Nutno podotknout, že kdybychom se dostali až do konce hry se závěrečným bodováním, tak by stejně USA hru nevyhráli. Situace na mapě nevypovídala o tom, že by mohlo USA jakkoliv Sovětský svaz ohrozit. 

2 komentáře:

Endymion řekl(a)...

To už je deset let?!?!

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Endymion, to koukáš co :-) , jo, jo. Letí to.